Investeren in vastgoed in het buitenland: is Engeland (de UK) een aantrekkelijk alternatief?

Investeren in vastgoed in het buitenland: is Engeland (de UK) een aantrekkelijk alternatief?

Langzaam maar gestaag beginnen particuliere verhuurders hun bezit in Nederland te verkopen, melden zowel de NOS als het Financiële Dagblad na een rondgang langs vastgoedbeleggers, makelaars en banken. Zodra huurders opzeggen, wordt het pand verkocht. Nederlands vastgoed als belegging brengt te weinig meer op. Veel particuliere verhuurders overwegen na verkoop van hun pand te investeren in vastgoed in het buitenland, bijvoorbeeld in Engels vastgoed. Job en Melanie Gutteling, founders van Securin B.V. vertellen je in deze blog graag meer over de mogelijkheden in de UK.

Passief inkomen: Hoe kan ik beginnen met investeren in vastgoed?

De grote vraag die wij ons stelden toen we ons verdiepten in passief inkomen was: “Hoe kan ik starten met investeren in vastgoed?” We waren erg overtuigd van de voordelen van investeren in onroerend goed, helemaal als je daarbij uiteindelijk gebruik maakt van een hefboom in de vorm van een hypotheek. Lees hier meer over beginnen met beleggen in vastgoed in deze blog.

Wat als jij nu interesse hebt in starten met investeren in vastgoed voor de verhuur en een huis wilt kopen?

Nederland is volgens velen geen goede optie meer als je wil investeren in panden voor de verhuur. Je geluk zoeken in een markt buiten Nederland? Je bent niet de enige: steeds meer mensen die willen investeren in vastgoed investeren buiten Nederland. Denk hierbij aan Spanje, Dubai, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk (de UK, Engeland, de stad Londen (London)). Welke optie is het beste? Waar kan jij het beste een huis kopen met of zonder financiering in de vorm van een hypotheek? Vastgoed in Engeland wordt steeds vaker gezien als goed alternatief en wij vertellen je graag waarom.

Vastgoed in Engeland voor de verhuur selecteren als investering

Eén van de bezwaren die wij regelmatig horen van investeerders als het gaat over investeren in Brits vastgoed is: “Engeland, dat is toch alleen maar koud en regenachtig. Ik koop liever een vakantiewoning in Spanje!” Weet jij wat de mensen die dit roepen over het hoofd zien?

In onze ogen zijn er twee manieren om je eigen geld in vastgoed te beleggen

In de eerste plaats het vastgoed voor eigen gebruik: jouw eigen huis, je vakantiewoning met de grond eromheen… Deze aankopen, van flat tot landhuis, doen de meeste mensen met hun hart, vanuit persoonlijke voorkeuren en emoties. Omdat de keuken zo mooi is, het uitzicht zo leuk, vlakbij dat mooie park, dicht bij het strand, vanwege de grote lap grond, etcetera.

Een tweede manier is vastgoed selecteren als investering, met als voornaamste doel een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren, vanuit huur inkomsten en kapitaalgroei. Bij dit soort aankoop is er een belangrijke rol voor 3 factoren:

– Verhuurrendement en -beheer

– Verkopen met effectieve meerwaarde

– Fiscaal rendement

Emotie is bij al deze stappen zelden of nooit de beste raadgever. Bekijk het verstandig, bekijk het op een manier alsof je gaat investeren in aandelen of obligaties. Daar let je ook op prestaties en rendement van je investeringen, niet op schoonheid of sentiment.

Wat is een groot voordeel van vastgoed in Engeland?

Laten we vooropstellen dat wij fan zijn geworden van Brits vastgoed (huizen in Engeland), omdat we een goed inkomen verdienen uit onze buy-to-lets zonder ons er dagelijks mee bezig te houden.

Onze lokale partners stellen ons in staat om meerdere projecten parallel te laten verlopen in verschillende regio’s in Engeland en Wales. En dat terwijl wij gewoon in Nederland wonen, niet in Engeland of Wales.Wij hoeven niet zelf op zoek te gaan naar panden, dat doet onze sourcing partner. Of op zoek te gaan naar huurders, dat doet onze letting manager. We hoeven er zelfs niet heen te reizen als er een woning betaald en aangekocht wordt.

Er is een groot tekort aan woningen in Engeland!

Daarnaast is er in het Verenigd Koninkrijk, net als in Nederland, een groot tekort aan woningen en veel druk op de huurmarkt. De bevolking groeit met ongeveer een half procent per jaar en er wordt al jarenlang te weinig gebouwd, waardoor het tekort alleen maar toeneemt. Een schokkend feit is dat het woningtekort inmiddels opgelopen is tot 4,3 miljoen! Vele mensen zijn op zoek naar een thuisbasis, wonen bijvoorbeeld tijdelijk op een vakantiepark in plaats van in hun eigen nieuwe huis. Kortom, stabiele huurinkomsten en de bonus van de lange termijn waardestijging door een enorm tekort aan huizen.

Huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk stijgen al jaren

Historisch gezien stijgen de prijzen van huizen in Engeland (London en de gebieden daarbuiten) en Wales al vele jaren. Enkele malen is er sprake geweest van een dip of stabilisatie, maar de lange termijn toont een consistente stijging. In 1926, kostte een eigen huis in het Verenigd Koninkrijk gemiddeld 619 Britse Pond. In 2023, bijna 100 jaar later, is de gemiddelde prijs van een woning in 290.000 Britse Pond. Ruim 450 keer meer! De lange termijn waardestijging is dus erg positief, zowel in het bruisende centrum van Engeland (het gebied rondom de stad Londen) als daarbuiten.

Cijfers uit het verleden zijn natuurlijk garantie voor de toekomst. 

Maar… gezien het enorme woningtekort en beperkte hoeveelheid grond kunnen wij ons goed voorstellen dat deze trend zich doorzet en dat er sprake is van een verdere stijging in woningprijzen.

Buitenlandse investeerders hebben inmiddels bijna 250.000 woningen in bezit Engeland en Wales. Je bevindt je dus in goed gezelschap overweegt een woning op deze markt aan te kopen en te verhuren.

Waarom is vastgoed in de UK zoveel aantrekkelijker dan vastgoed in Nederland?

✔️ Lagere aankoopprijs en renovatiekosten (aanschafprijs van deals vanaf £40.000)

✔️ Veel aanbod van objecten met transformatievergunning

✔️ Mogelijkheid tot het aankopen van een portfolio met meerdere woningen (flat, appartement, woonhuis) vanaf £140.000

✔️ Betere verhouding tussen aankoop- en verhuurprijs waardoor een win-win situatie ontstaat voor huurder en landlord

✔️ Huurwoningen zijn in de regio’s waar wij op focussen zeer betaalbaar voor een ‘Average Joe’. Ons rendement blijft hoog ondanks de hele betaalbare huur

✔️ Eerlijke belasting op daadwerkelijk gerealiseerd resultaat i.p.v. op fictief resultaat

✔️ Mogelijkheid tot (her) financiering middels een hypotheek

✔️ Mogelijkheid tot tijdelijk verhuren van een woning, je wordt niet verplicht tot het sluiten van een huurcontract voor onbepaalde tijd

✔️ Er is geen onderscheid tussen sociale sector, middenhuur of vrije sector. 

De markt bepaalt de prijs

Een ander voordeel van de vastgoedmarkt in Engeland: de voertaal is Engels en dat maakt nou eenmaal het onderhandelen of de communicatie met bijvoorbeeld de notaris of de aannemer tijdens een verbouwing een stuk makkelijker dan in Spanje.

Wat is onze ervaring met vastgoed kopen in het buitenland, in het bijzonder Engels vastgoed? Hebben wij de waarheid in pacht?

Wij hebben inmiddels ruim 5 jaar focus op allerlei soorten investeringsstrategieën in de UK: buy-to-let, multiple let, buy-to-serviced accommodation, flips, transformatie en nieuwbouw en spreken dus uit eigen ervaring. Ook hebben we al diverse maken een hypotheek gevestigd in de UK.

Onze voorkeur wat betreft type investering? Dat vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek. Met een groot eigen portfolio, kennen we de Britse vastgoedmarkt van haver tot gort. “We love it” en wijzen jou graag op de voor- en nadelen en de meest interessante gebieden. Variërend van een stad als Londen, kleinere steden zoals Cardiff, Liverpool, Manchester, Middlesbrough of dorpen op het platteland!

Wat zijn onze beste wensen voor jouw start op de vastgoedmarkt?

Start meteen! Hoe langer je wacht, hoe minder lang je kan profiteren van het effect van rente-op-rente en waardestijging.

Wil jij nou wel profiteren van alle voordelen van vastgoed in de UK, maar niet het werk ervan hebben? Kijk dan op https://www.securinvest.nl/, jouw betrouwbare Nederlandse partner voor het investeren in Brits vastgoed.

Meer kennis opdoen? Download ons gratis e-book via www.securinvest.nl/e-book

Wil je meer leren over investeren, kijk dan op de website https://angelsanddragons.com/

Deel dit bericht

Andere bericht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gratis ebook: Hoe vermijd ik de valkuilen

Wil jij als investeerder het maximale uit je geld halen en investeren in het MKB? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar voordat je begint, is het belangrijk om te weten welke valkuilen je moet vermijden. Ons gratis e-book onthult de 10 meest gemaakte fouten bij het investeren in het MKB en biedt waardevolle inzichten en tips om deze fouten te voorkomen. Met de kennis uit ons e-book ben jij goed voorbereid om je investeringen te laten groeien en te profiteren van de kansen die het MKB te bieden heeft. Download ons e-book nu en zet de eerste stap naar succesvol investeren!