Investeerder worden:
Van Een Onprettige Situatie Naar Financiële Vrijheid

De Vrijheid van Financiële Onafhankelijkheid

Het is geweldig om te kunnen zeggen dat ik nu een fantastisch leven leid. Sinds ik investeerder ben, genereer ik uit mijn investeringen een aanzienlijk inkomen, wat mijn behoefte aan regulier werk overbodig maakt. Gedurende de zomermaanden vertoeven we in Nederland, terwijl we gedurende de rest van het jaar de wereld rondreizen.  Deze financiële vrijheid geeft me een geweldig gevoel van vervulling.

Een Gedwongen Overgang en Onverwachte Beperkingen

Maar dit was niet altijd zo. Toen mijn moeder en ik naar Nederland verhuisden om bij mijn stiefvader te wonen, belandde ik in een onprettige situatie. Mijn stiefvader kwam uit een andere cultuur waarin vrouwen anders behandeld werden. Ik werd mentaal misbruikt en mijn vrijheid werd beperkt, iets waar ik niet aan gewend was. De overgang van volledige vrijheid in Oekraïne naar een beperkte mentale situatie in Nederland was enorm moeilijk. Mijn moeder en ik hebben geprobeerd om terug te keren naar Oekraïne, maar financieel gezien was dat bijna onmogelijk. We hadden ons huurhuis opgezegd, al onze bezittingen weggegeven of verkocht en mijn moeder had haar baan opgezegd. We hadden simpelweg niets om naar terug te keren.

 

Naarmate ik ouder werd legde mijn stiefvader steeds meer druk op me. Mijn vrijheid werd steeds meer ingeperkt, wat vooral pijnlijk was tijdens mijn puberteit. Ik wilde vaak afspreken met mijn vrienden, maar wist nooit of het mocht of niet. Soms mocht het wel, maar op andere momenten moest ik thuisblijven. Een moment kan ik me nog heel goed herinneren: toen een klasgenootje haar broer meenam naar ons huis om mijn nieuwe computer te helpen installeren, mijn stiefvader kwam van het werk thuis, zag deze jongen werd boos en stuurde hem direct weg en ik kreeg straf omdat ik een jongen had uitgenodigd. Dit maakte mijn leven behoorlijk zwaar en vooral onzeker. Daarom besloot ik vastberaden dat ik er in de toekomst alles aan zou doen om nooit meer onder de controle van iemand anders te staan.

De Illusie van Autonomie Tijdens Mijn Studie

Ik ging het huis uit om te gaan studeren en merkte al snel dat ik tijdens mijn studie weinig autonomie had. De docenten bepaalden hoe laat ik naar school moest gaan, hoe laat ik aan mijn studie moest werken en wanneer ik mijn huiswerk moest inleveren. Ik droomde ervan om af te studeren en een baan te krijgen, zodat ik eindelijk vrijheid kon ervaren. Helaas bleek de realiteit anders te zijn.

De illusie en Werkvrijheid

Zelfs als werknemer veranderde er weinig aan de situatie. Ik moest nog steeds op bepaalde tijden opstaan en ik had vooral een hekel aan mijn wekker. Mijn droom was om zelf te bepalen hoe laat ik wakker zou worden. Na een tijdje besloot ik ondernemer te worden, in de hoop dat ik dan zelf kon bepalen wanneer ik werkte en hoe laat ik opstond. Ik dacht dat ik in het weekend kon werken als iedereen vrij was, en dan bijvoorbeeld op maandag en dinsdag vrij kon nemen als het rustig was in de stad, om leuke dingen te doen.

investeerder worden

In het begin was ik erg enthousiast over het starten van mijn eigen bedrijf. Ik werkte in het weekend en op maandag en dinsdag nam ik vrij om leuke dingen te doen. Echter, naarmate ons bedrijf groeide, veranderde dit helaas. Ik merkte dat ik op een gegeven moment niet alleen op zaterdag en zondag werkte, maar ook op maandag en dinsdag. Daarom moest ik telkens sociale evenementen en feestjes van vrienden afzeggen. Vervolgens realiseerde ik me dat ik eigenlijk nog steeds een slaaf was, alleen niet meer van een werkgever of hoogleraar, maar van mezelf. Ik was een strenge baas geworden en wilde te veel dingen tegelijk. Dit was niet de vrijheid waar ik van droomde.

Investeren met Impact: Het Pad naar Vrijheid en Controle

Investeerder

Nadat we ons bedrijf hadden verkocht en een aanzienlijk bedrag op onze bankrekening hadden, ontstond de wens om investeerder te worden. Echter, ik stond voor een uitdaging: mijn gebrek aan kennis over beleggen maakte het een spannende maar verwarrende stap. Het investeren leek op gokken; het idee om geld te steken in bedrijven waar ik weinig ervaring mee had en geen controle over had, voelde riskant. Zelfs de wereld van cryptocurrency was voor mij een raadsel. Ten slotte besloten we ons kapitaal te investeren in het bedrijf dat Edwin onlangs met zijn partners had opgezet. Het was een groeiend bedrijf en het duurde slechts enkele maanden voordat ons geïnvesteerde bedrag zich verdubbelde.

 

Ik voelde me machtig over mijn investeringen. Investeringen in het MKB gaven me de kans om actief betrokken te zijn. Ik kon helpen en het bedrijf laten groeien. Toen we ons netwerk openden voor Edwin’s bedrijf, versnelde de groei. Dit was mijn perfecte aanpak. Er volgden meer investeringen en een aanzienlijke financiële groei. Ik hielp niet alleen ondernemers, maar had ook controle over mijn investeringen. Eindelijk voelde ik de vrijheid waar ik van droomde.

Investeerdersplatform

Angels and Dragons: Een Platform voor Wereldwijde Investeringsmogelijkheden

Ik wilde graag de ervaring van vrijheid en de mogelijkheid om in wereldwijde investeringen te delen. Daarom hebben Edwin en ik besloten Angels and Dragons op te richten. Via dit platform kunnen ondernemers in het MKB hun ideeën en bedrijven presenteren. Dit biedt iedereen die investeerder wil worden de kans om te investeren in deze bedrijven, die anders buiten hun bereik zouden blijven.

De Weg naar Financiële Vrijheid: Investeerder worden met de Mastermind Community

Als je weinig kennis hebt over investeren of niet goed weet hoe je eraan moet beginnen, hebben we ook een  mastermind-community opgezet. Hier leer je niet alleen hoe je een investeerder kunt worden, maar je wordt tevens lid van een gemeenschap waarin je kunt sparren met andere investeerders en van elkaar kunt leren.

Ik voel me nu eindelijk vrij. Niemand bepaalt wat ik moet doen of wanneer ik het moet doen. Ik heb nog steeds controle over mijn acties, maar kan ook anderen adviseren en ondersteunen in hun ondernemerschap. Dit gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid is waar ik altijd van gedroomd heb, en ik ben vastbesloten om dit met anderen te delen en hen te helpen hetzelfde te ervaren. Dus waar wacht je nog op? Word ook investeerder en ervaar de vrijheid die bij je past.

Investeerder worden

Gratis ebook: Hoe vermijd ik de valkuilen

Wil jij als investeerder het maximale uit je geld halen en investeren in het MKB? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar voordat je begint, is het belangrijk om te weten welke valkuilen je moet vermijden. Ons gratis e-book onthult de 10 meest gemaakte fouten bij het investeren in het MKB en biedt waardevolle inzichten en tips om deze fouten te voorkomen. Met de kennis uit ons e-book ben jij goed voorbereid om je investeringen te laten groeien en te profiteren van de kansen die het MKB te bieden heeft. Download ons e-book nu en zet de eerste stap naar succesvol investeren!