Investeerder worden: van een onprettige situatie naar financiële vrijheid

Het is geweldig om te kunnen zeggen dat ik nu een fantastisch leven leid. Met onze investeringen in diverse bedrijven genereren we voldoende inkomsten, zodat werken eigenlijk niet meer nodig is. In de zomer verblijven we enkele maanden in Nederland en gedurende de rest van het jaar reizen we de wereld rond. Deze financiële vrijheid geeft me een geweldig gevoel van vervulling.

Maar dit was niet altijd zo. Toen mijn moeder en ik naar Nederland verhuisden om bij mijn stiefvader te wonen, belandde ik in een onprettige situatie. Mijn stiefvader kwam uit een andere cultuur waarin vrouwen anders behandeld werden. Ik werd mentaal misbruikt en mijn vrijheid werd beperkt, iets waar ik niet aan gewend was. De overgang van volledige vrijheid in Oekraïne naar een beperkte mentale situatie in Nederland was enorm moeilijk. Mijn moeder en ik hebben geprobeerd om terug te keren naar Oekraïne, maar financieel gezien was dat bijna onmogelijk. We hadden ons huurhuis opgezegd, al onze bezittingen weggegeven of verkocht en mijn moeder had haar baan opgezegd. We hadden simpelweg niets om naar terug te keren.

Naarmate ik ouder werd legde mijn stiefvader steeds meer druk op me. Mijn vrijheid werd steeds meer ingeperkt, wat vooral pijnlijk was tijdens mijn puberteit. Ik wilde vaak afspreken met mijn vrienden, maar wist nooit of het mocht of niet. Soms mocht het wel, maar op andere momenten moest ik thuisblijven. Een moment kan ik me nog heel goed herinneren: toen een klasgenootje haar broer meenam naar ons huis om mijn nieuwe computer te helpen installeren, mijn stiefvader kwam van het werk thuis, zag deze jongen werd boos en stuurde hem direct weg en ik kreeg straf omdat ik een jongen had uitgenodigd. Dit maakte mijn leven behoorlijk zwaar en vooral onzeker. Daarom besloot ik vastberaden dat ik er in de toekomst alles aan zou doen om nooit meer onder de controle van iemand anders te staan.

 

Ik ging het huis uit om te gaan studeren en merkte al snel dat ik tijdens mijn studie weinig autonomie had. De docenten bepaalden hoe laat ik naar school moest gaan, hoe laat ik aan mijn studie moest werken en wanneer ik mijn huiswerk moest inleveren. Ik droomde ervan om af te studeren en een baan te krijgen, zodat ik eindelijk vrijheid kon ervaren. Helaas bleek de realiteit anders te zijn.

Zelfs als werknemer veranderde er weinig aan de situatie. Ik moest nog steeds op bepaalde tijden opstaan en ik had vooral een hekel aan mijn wekker. Mijn droom was om zelf te bepalen hoe laat ik wakker zou worden. Na een tijdje besloot ik ondernemer te worden, in de hoop dat ik dan zelf kon bepalen wanneer ik werkte en hoe laat ik opstond. Ik dacht dat ik in het weekend kon werken als iedereen vrij was, en dan bijvoorbeeld op maandag en dinsdag vrij kon nemen als het rustig was in de stad, om leuke dingen te doen.

In het begin was ik erg enthousiast over het starten van mijn eigen bedrijf. Ik werkte in het weekend en op maandag en dinsdag nam ik vrij om leuke dingen te doen. Maar naarmate ons bedrijf groeide, veranderde dit helaas. Ik merkte dat ik op een gegeven moment niet alleen op zaterdag en zondag werkte, maar ook op maandag en dinsdag. Telkens moest ik sociale evenementen en feestjes van vrienden afzeggen. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nog steeds een slaaf was, alleen niet meer van een werkgever of hoogleraar, maar van mezelf. Ik was een strenge baas geworden en wilde te veel dingen tegelijk. Dit was niet de vrijheid waar ik van droomde.

Dus we verkochten ons bedrijf en hadden een flink bedrag op onze bankrekening staan. Ik wilde graag investeren, maar ik wist niets van beleggen en vond het ook wel spannend. Beleggen voelde voor mij als gokken, omdat je investeert in bedrijven waar je geen ervaring mee hebt en waar je geen controle over hebt. Crypto begreep ik ook niet. Uiteindelijk besloten we ons geld te investeren in het bedrijf dat Edwin onlangs had opgezet met zijn compagnons. Het was een groeiend bedrijf en binnen enkele maanden was ons bedrag al verdubbeld.

Dit voelde geweldig, vooral omdat ik zelf invloed kon uitoefenen op mijn investering. Bij het investeren in het MKB had ik namelijk de mogelijkheid om de ondernemer te adviseren of zelfs een plaats in adviesraad te krijgen. Ik kon mijn netwerk openstellen en helpen bij de groei van het bedrijf waarin ik had geïnvesteerd. Toen we ons netwerk openden voor het bedrijf van Edwin, begon het alleen maar sneller te groeien. Ik had mijn ideale manier van investeren gevonden. Al snel volgden er meer investeringen en kwam er nog veel meer geld uit voort. Het voelde geweldig om in staat te zijn om in bedrijven te investeren, waarbij ik niet alleen de ondernemer hielp, maar ook controle had over wat er met mijn geld gebeurde. Het gaf me een gevoel van echte vrijheid, zoals ik altijd had gedroomd.

Ik wilde dit gevoel van vrijheid en de mogelijkheid om te investeren met de wereld delen. Daarom besloten ik en Edwin Angels and Dragons op te zetten. Met dit platform bieden we ondernemers in het MKB de kans om hun ideeën en bedrijven te presenteren. Zo kunnen investeerders de kans krijgen om te investeren in deze bedrijven die ze anders niet zouden kennen.

Als je weinig kennis hebt over investeren of niet goed weet hoe je eraan moet beginnen, hebben we ook een masterclass en een mastermind-community opgericht. Hier leer je hoe je kunt investeren en word je lid van een gemeenschap waarin je kunt sparren met andere investeerders en van elkaar kunt leren.

Ik voel me nu eindelijk vrij. Niemand bepaalt wat ik moet doen of wanneer ik het moet doen. Ik heb nog steeds controle over mijn acties, maar kan ook anderen adviseren en ondersteunen in hun ondernemerschap. Dit gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid is waar ik altijd van gedroomd heb, en ik ben vastbesloten om dit met anderen te delen en hen te helpen hetzelfde te ervaren. Dus waar wacht je nog op? Word ook investeerder en ervaar de vrijheid die bij je past.

Gratis ebook: Hoe vermijd ik de valkuilen

Wil jij als investeerder het maximale uit je geld halen en investeren in het MKB? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar voordat je begint, is het belangrijk om te weten welke valkuilen je moet vermijden. Ons gratis e-book onthult de 10 meest gemaakte fouten bij het investeren in het MKB en biedt waardevolle inzichten en tips om deze fouten te voorkomen. Met de kennis uit ons e-book ben jij goed voorbereid om je investeringen te laten groeien en te profiteren van de kansen die het MKB te bieden heeft. Download ons e-book nu en zet de eerste stap naar succesvol investeren!